Wim Van Vaerenbergh
line Home line Kerst & nieuwjaarsmenu line Nieuw COOLBOX line Onze specialiteiten line Slagerij & barbecue line Buffetten line Koude & Warme gerechten line Contact line

Kerst en Nieuwjaarsmenu 2017/2018


De maanden december & januari kan je enkel kiezen van onze eindejaarsfolder.

 

Het is ons een waar genoegen u de 21ste editie van ons eindejaarsmenu te mogen voorstellen.
Ieder jaar trachten wij ons aanbod te vernieuwen met originele gerechten om uw eindejaarsfeest

tot een gastronomisch hoogtepunt te maken.
U kan bij ons ook vers wild, gevogelte en dry-aged rundvlees bestellen.
We staan u dan ook graag bij met raad en daad.

Om een vlotte dienst te garanderen vragen we u tijdig te bestellen :
Kerst voor 18/12 en Nieuwjaar voor 24/12.

 

De keuze van onze feestwijnen werd gemaakt in samenspraak met
Geert van Wijnhuis OINOS
Kijk gerust onderaan het menu naar zijn selectie.

 

 

12 hapje   13 hapje   14 hapje

Hapjes voor fijnproevers: (12 stuks) € 22,8

Tzatziki - gerookte zalm - carpaccio van komkommer.
Foie gras - rode biet - hazelnootcrumble - sponge cake.
Gerookte paling - in ‘t groen.
Bulgur - feta - puntpaprika - scampi.

 

Warme hapjes (10st.): € 12

 

Platte oesters (10st.): € 22

 

Gegratineerde platte oesters: (10st.): € 25

 

Tapas: (Alle tapas kan je vinden ook in onze e-shop)
In onze winkel vind u een ruim assortiment van tapas, ideaal als hapje of als voorgerechtje.

 

4 koud voorgerecht kreeft   6 tataki

Koude voorgerechten:
(alle voorgerechten zijn afgewerkt op bord en vergezeld van brood en boter)

Wild zwijn  € 19
pastei - foie gras - carpaccio - rillettes - rucola                                                                       

Tataki - tonijn - zalm - St.-Jacobsvrucht   € 20
wakame - noedels - gemarineerde tomaat - gepekelde ui.

Kreeft - krab - carpaccio van holsteinrund   € 21
m’hamsa - nori - dragon - kwartelei - avocado - hijiki

 

Soepen:
(alle soepen zijn vergezeld van brood en boter)

Aspergeroomsoep - gerookte zalm.    €  4,5
Kreeftensoep - armagnac - kaaskorstjes - rouille.   €  7
Witloofsoepje - gele curry - kokos   €  4,5
Tomatenroomsoep  €  4

2 tussengerecht  4 tussengerecht kreeft

Warme voorgerechten - tussengerechten:

Witloof gegratineerd   € 17
everzwijnham - lardo - krieltjes - gorgonzola

Kreeft in forno   € 21
ravioli - ricotta - spinazie - tomaat - chorizo - pecorino romano

Tarbot    € 20
graanmosterd - zeekraal - jonge uitjes - romanesco - paprikapuree.

9 hoofdschotel

Hoofdschotels:

Al onze hoofdschotels worden geserveerd met :
Courgette - speksavooi - tortilla van beukenzwam, knolselder en zoete aardappel
witloof - peertje - jonge wortel - kroketjes.

Varkenshaasje     € 19
Tierentijn graanmosterd

Lamskroon  € 26
provençaalse kruiden - mosterd

Filet van ever    € 24
boschampignons - spek

Hertenkroon   € 27
romige poivrade

Parelhoenfilet   € 19
confit van de bil - groene kruiden

Fazantfilet    € 20
confit van de bil - tijm - mosterd

 

Nagerechten:

Kerststronk of nieuwjaarsgebak € 4,5

Dessertglaasjes: bavarois van framboos - praliné - chocolade. € 9 (3stuks)

 

Menu 1: € 40

 

Witloof gegratineerd
everzwijnham - lardo - krieltjes - gorgonzola

Aspergeroomsoep - gerookte zalm.

Parelhoenfilet
confit van de bil - groene kruiden
wintergroentjes - kroketjes

Kerststronk of nieuwjaarsgebak

 

Menu 2 : € 57

Tataki - tonijn - zalm - St.-Jacobsvrucht
wakame - noedels - gemarineerde tomaat
gepekelde ui.

Tarbot
graanmosterd - zeekraal - jonge uitjes
romanesco - paprikapuree.

Fazantfilet
confit van de bil - tijm - mosterd

wintergroentjes - kroketjes

Kerststronk of nieuwjaarsgebak

 

Koud buffet:    € 32

Uitbreiding:  ¼ kreeft gedecorticeerd: € 9           ½ kreeft gedecorticeerd: € 18

Kreeft - fregola sarda - chorizo - koriander - limoen
Gepocheerde Schotse zalm
Cocktail van krab - garnaal - gegrilde courgette
Zacht gerookte Schotse zalm - sjalot - peterselie
Sashimi van zalm - sushi
Eitje mimosa
Huisbereide beenham - asperges
Carpaccio van holsteiner - basilcress - gedroogde tomaat
Pastei van de chef - walnoot
Gebakken kippenboutjes
Saladbar: aardappelsla, worteltjes, fijne boontjes, knolseldersla, Italiaanse pasta,
                cocktailsaus, mayonaise, vers gebakken stokbroodjes en boter.

 

Visbuffet:  € 28
Dit is het visgedeelte van het koud buffet + saladbar + makreel en forel.

 

Vleesbuffet: € 24
Dit is het vleesgedeelte van het koud buffet +  saladbar + varkensgebraad en rosbief.

 

Carpacciofondue : € 17
Deze bestaat uit : carpaccio gesneden van rund, varken en kalkoen.
Deze worden gegaard in een heerlijke groentebouillon, vergezeld van 5 dipsausjes en frietjes.

 

Gourmet voor fijnproevers : € 19
1ste keus biefstuk & groene peper, varkenshaasje & mozzarella, lamskoteletjes & kruidenboter,
Kempisch kalf & mosterdmarinade, spiesje van kip, ananas & spek, worstjes,
hamburgertjes en kwarteleitjes

 

Wildgourmet: € 25
Parelhoenfilet & mango, fazantfilet & witloof, everzwijn & groene peper, hertenkroon, spekboontjes, peertje,  assortiment hamburgertjes, blinde vink, worstjes.

 

Gourmet : € 16
1ste keus rundvlees, kip en varkenshaasje assortiment hamburgertjes, blinde vink, saté, worstjes.

 

Fondue :  € 15        
Deze bestaat uit : 1ste keus rundvlees, varkenshaasje, kip, fondueworstjes, fondueballetjes.

 

Groentjes en brood : € 6
Aardappelsla, worteltjes,  fijne boontjes, knolseldersla, Italiaanse pasta,
aardappel in de schil, cocktailsaus en mayonaise, vers gebakken broodjes en boter.

 

Voor onze hobbykoks: uitsluitend topvlees

Belgisch witblauw rundvlees - Hereford - Australische angus beef - Simmental - Spaanse Rubia dry-aged,
Holstein Friesianrund dry-aged - Holsteiner gedroogd en gekruid - Wagyu  Japans rundvlees  
Duke of Berkshire, een authentiek Engels varkensras - 1 ste keus Kempisch kalfvlees
paarden filet pure - Ierse rib-eye - Texel lamsvlees

Onze wildklassiekers – Hazenrug, fazant, filet van everzwijn, everragout, hertenkroon, hertenragout…

Gevogelte: dagverse kippen, kip- en kalkoenfilets, parelhoen, kwartels, foie gras, eendenborstfilet…
Buitenland:

Al onze buitenlandse charcuterie komt van een leverancier die net dezelfde kwaliteitseisen aan zijn vlees stelt als wij.
zo vindt u hier gegarandeerd lekkere artisanale Iberico Bellotta (pata negra) op been, Lomo bellotta,
Mangalicaham, San Daniele (op been), prosciutto sgambatto,

Parma salami, pancetta, coppa, chorizo, spianata, holsteiner carpaccio,
gedroogde Wagyu ham, Culatello di zibello…

Wijnhuis OINOS & Slagerij - Traiteur Van Vaerenbergh
slaan de handen in elkaar voor de feesten!!!

 

Wie voor de komende feesten zijn gerechten bestelt zal
er een nieuwe service bovenop krijgen.
Geert van wijnhuis Oinos en ikzelf staken de koppen bij elkaar en hebben voor
elk van de gerechten een bijpassende wijn naar voor geschoven. 
Wijnen waarvan wij geloven dat ze jou en je gasten 
de ultieme beleving bezorgen.

Als aperitief:

Alta Alella - Cava Mirgin Reserva Brut Nature   € 14,35
Louis Casters - Champagne Grande RÈserve Chardonnay   € 24,80      
    
Onze voorstellen in WIT:

Fruitig, soepel: Giroflé blanco - Douro, Portugal    € 9,70
Vettig, rond, vlot: Luna Passante - Amami - Grillo - Sicilië, Italië   € 8,30
Mineraal: Massimo Rattalino - Roero Arneis DOCG UNUS - Piëmonte, Italië    € 14,40
Kruidig: Tres  Pilares - Verdejo - Rueda, Spanje   € 7,70
Vol, rond, diepgang:  Alta Alella - Parvus Chardonnay - Barcelona, Spanje  € 10,15
                                     Zacharioudakis - Vidiano - Kreta, Griekenland   € 15,35
Krachtig, diepgang:   Alta Alella - Cau d'en Genis - Xarel-lo - Barcelona, Spanje   € 15,50
                                     Massimo Rattalino - Sauvignon, Riesling, Roero Arneis - TEN 2016
                                     Piëmonte, Italië € 15,70

Onze voorstellen in ROOD:

Fruitig, zacht, soepel:   Giroflé tinto - Douro, Portugal   € 9,70
Mineraal, vlot:  Massimo Rattalino - Langhe DOC Nebbiolo Rosso FIVE 2016 ,Piëmonte, Italië  € 15,70
Kruidig:  Haut-Beaumard - Graves de Vayres - Bordeaux, Frankrijk  € 9,30
                Alta Alella - Parvus Syrah - Barcelona, Spanje  € 14,15
Krachtig: Chateau Famaey - Fut de chêne - Malbec - Cahors, Frankrijk  € 12,20
                 Grand Moulinet - Pomerol, Frankrijk  € 22,90
Vol, rond, stevig: Sulé - Primitivo di Manduria DOC - Puglia, Italië  € 15,30
                              Apollonio - Divoto 2009 Late harvest - Puglia, Italië  € 25,30

Voorstellen naar gerechten toe:

Wild zwijn: steviger                      
Tataki - tonijn -….:  vol, rond, diepgang wit
Kreeft - krab, holsteinrund:   vol, rond, diepgang wit of Krachtig, diepgang
Witloof gegratineerd:  kruidig wit
tarbot menu 2:   cau d'en genis (krachtig, diepgang)

Hoofdschotels:

Varkenshaasje:   mineraal, vlot rood
Lamskroon:    Krachtig rood
Filet van ever:    vol, rond, stevig
Hertenkroon:  Kruidig
Parelhoenfilet:    Haut-Beaumard (kruidig)
Fazantfilet:   Mineraal, vlot

Buffetten en fondue, Gourmet

Volgens voorkeur qua stevigheid

E-SHOP

Beste klanten,

 

Vanaf heden kan u nu ook bestellen via onze e-shop. U surft gewoon naar
www.slagerij-traiteur.be en klikt op “e-shop”.

Afhalingen kunnen binnen de openingsuren.
U hoeft niet aan te schuiven, de bestelling zal klaar staan.

NIEUW is onze COOLBOX voor de winkel. Hier kan u uw bestelling ook na de openingsuren afhalen.
U betaalt via bancontact in onze e-shop en we sturen een code via sms om uw locker in de coolbox te openen.
Nooit meer afhankelijk van openingsuren, geen stress meer door de file of overuren op het werk,
uw bestelling staat klaar in onze gekoelde lockers.

Bestellen is heel simpel. Eerst maakt u éénmalig een login aan en daarna kan u meteen de gewenste artikelen selecteren.
U geeft uw bestelling ten laatste om 11 uur door, dan kan u ze nog diezelfde dag komen halen
vanaf 16 uur. Bestellingen die voor 16 uur moeten afgehaald worden, dienen de dag ervoor
geplaatst te worden voor 11 uur.

(Gerechten uit onze eindejaarsfolder kunnen niet via de COOLBOX geleverd worden)

Met vriendelijke groeten,

Wim, Emmy en het hele team.

 2016 koud buffet 4  2016 koud buffet 3  2016 koud buffet 2  

2016 koud buffet 5

8 hoofdschotel   9 hoofdschotel

1 tussengerecht  5 tataki

 

 

  

 

 

        

 

 

 

 
© Copyright 2017 | Wim Van Vaerenbergh | Realisation: Abusol | Sitemap | All rights reserved