Wim Van Vaerenbergh
line Home line Eindejaarsmenu 2021/2022 line Onze specialiteiten line Slagerij & barbecue line Buffetten line Koude & Warme gerechten line Contact line

Kerst en Nieuwjaarsmenu 2021/2022


Het is ons een waar genoegen u de 25ste editie van ons eindejaarsmenu te mogen voorstellen.
Ieder jaar trachten wij ons aanbod te vernieuwen met originele gerechten om uw eindejaarsfeest
tot een gastronomisch hoogtepunt te maken.

U kan bij ons ook vers wild, gevogelte en dry-aged rundvlees bestellen.
We staan u dan ook graag bij met raad en daad.

Om een vlotte dienst te garanderen vragen we u tijdig te bestellen,
ten laatste voor 18/12, zowel voor Kerst als voor Nieuwjaar.

 

Hoe warm ik mijn schotel op: Klik hier

 

Hapjes voor fijnproevers: (12 stuks) € 24

Pulled chicken – coleslaw.

Geitenkaas – pesto – tomatentapenade.

Tataki van tonijn – avocado – chimichurri.

Holsteiner carpaccio – hummus – gedroogde tomaat.

hapjes3

Warme hapjes: (10st.): € 14

Platte oesters:(10st.): € 23

Gegratineerde platte oesters: (10st.): € 26

/upl/195.jpg       oesters gegratineerd

Tapas:
In onze winkel vindt u een ruim assortiment van tapas, ideaal als hapje of als voorgerechtje.

Schotse zalm


Koude voorgerechten:
(alle voorgerechten zijn afgewerkt op bord en vergezeld van brood en boter)

Vitello tonnato  € 20
sashimi van tonijn – sushi - appelkapper – edamame.

Cannelloni van butternut   € 19
eendenborst – foie - geitenkaas – asperges – mango -walnoot

Schotse zalm - Noordzeegarnaal - king crab  € 21
gepofte aardappel – dille – honing – gemarineerde tomaat.

                                                                   (Uitbreiding Royal Belgian caviar 10gr.) € 25

vitello


Soepen:
(We voorzien een 1/2 liter per persoon, alle soepen zijn vergezeld van room, brood en boter)

Witloofsoepje - yellow curry  € 4,5

Bisque van kreeft – kaaskorstjes – rouille  € 7

Tomatenroomsoep  € 4

griet        vitello2

Warme voorgerechten - tussengerechten: /(hoofdschotel)

Kreeft  € 23/€ 42
fregola sarda – nduja – grey goose wodka – paprika – spek.

Bombette – zwezerik  € 21/ € 40
Ratte du Touquet – truffel – gorgonzola – gedroogde tomaat – pancetta – boontjes.

Griet  € 21/€ 40
chiconnettes – graanmosterd – garnaaltjes - bieslookpuree.

 (Uitbreiding Royal Belgian caviar 10gr.) € 25

bombette


Hoofdschotels:
Al onze hoofdschotels worden geserveerd met : zoete aardappel met chorizo – biowortel
loempia van champagne zuurkool – Brussels witloof en kroketjes.

Varkenshaasje   € 19
Tierentijn graanmosterd

Lamskroon  € 27
Provençaalse kruiden - mosterd

Hertenkroon  € 27
romige poivrade

Parelhoenfilet € 19
confit van de bil - groene kruiden

Fazantfilet  € 20
confit van de bil - tijm - mosterd

 

lam


Nagerechten:

Appelstrudel met vers gedraaid ijs. € 8

Bretoens koffiegebakje : € 4,5

Menu 1: € 46

Cannelloni van butternut eendenborst
foie - geitenkaas – artisjok – asperges

mango -walnoot.

Soepje van witloof
yellow curry

Varkenshaasje
Tierentijn graanmosterd
warme groenten – kroketjes.

Appelstrudel met vers gedraaid ijs.

 

Menu 2 : € 59

Schotse zalm – noordzeegarnaal - kingcrab
gepofte aardappel – dille – honing

gemarineerde tomaat.

Griet

chiconnettes – graanmosterd – garnaaltjes bieslookpuree.

 

Parelhoenfilet
confit van de bil - groene kruiden
warme groenten – kroketjes.

 

Bretoens koffiegebakje

 

 

 

Koud buffet:    € 34
Uitbreiding:  ¼ kreeft gedecorticeerd: € 9           ½ kreeft gedecorticeerd: € 18

 

Kreeft - edamame - hijiki
Gepocheerde Schotse zalm
Cocktail van krab - garnaal - gegrilde courgette
Zacht gerookte Schotse zalm - sjalot - bieslook
Sashimi van zalm - sushi

Gepocheerd eitje

Huisbereide beenham - asperges
Carpaccio van Holsteiner - basilcress - gedroogde tomaat
Pastei van de chef - walnoot
Gebakken kippenboutjes

Saladbar: aardappelsla, worteltjes, fijne boontjes, knolselder, Italiaanse pasta,
cocktailsaus, mayonaise, vers gebakken stokbroodjes en boter.

Visbuffet:  € 30
Dit is het visgedeelte van het koud buffet + saladbar + makreel en forel.

Vleesbuffet: € 28
Dit is het vleesgedeelte van het koud buffet +  saladbar + varkensgebraad en rosbief.

 

Carpacciofondue : € 17
Deze bestaat uit : carpaccio gesneden van rund, varken en kalkoen.
Deze worden gegaard in een heerlijke groentebouillon, vergezeld van 5 dipsausjes en frietjes.

Eindejaarsgourmet: € 20
1ste keus biefstuk, groene peper - varkenshaasje, spekboontjes - kip - spek -
gemarineerde lamskoteletjes -  parelhoenfilet , witloof - Wagyubeefburger - worstjes -
albondigas - kruidenburger.

Fondue: € 16        
Deze bestaat uit : 1ste keus rundvlees, varkenshaasje, kip, fondueworstjes, fondueballetjes.

Groentjes en brood: € 6
Aardappelsla, worteltjes,  fijne boontjes, knolseldersla, Italiaanse pasta,
aardappel in de schil, cocktailsaus en mayonaise, vers gebakken broodjes en boter

 

Voor onze hobbykoks: uitsluitend topvlees

 

Belgisch witblauw rundvlees - Hereford - Australische Angus beef - Simmental - Spaanse Rubia dry-aged,
Holstein Friesianrund dry-aged - Chianina - Holsteiner gedroogd en gekruid - Wagyu  Japans rundvlees  
Duke of Berkshire, een authentiek Engels varkensras - 1 ste keus Kempisch kalfvlees
paarden filet pure - Ierse rib-eye - lamsvlees

Onze wildklassiekers – Hazenrug, fazant, filet van everzwijn, everragout, hertenkroon, hertenrâgout…

Gevogelte: dagverse kippen, kip- en kalkoenfilets, parelhoen, kwartels, foie gras, eendenborstfilet…

Buitenland:

Al onze buitenlandse charcuterie komt van een leverancier die net dezelfde kwaliteitseisen aan zijn vlees stelt als wij.
Zo vindt u hier gegarandeerd lekkere artisanale Iberico Bellotta (pata negra),
Lomo bellotta, Mangalicaham, San Daniele, prosciutto sgambatto,
Parmasalami, pancetta, coppa, chorizo, spianata, Holsteiner carpaccio,
gedroogde Wagyu ham, Culatello di Zibello…

gerijpt vlees

 

bombette2

 

kaviaar    

 

 

griet2

 


oester

 

vitello2

 

kopud buffet2020

koudbuffet2021wlees

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

koudbuffet2021groenten


 

 

 

 

 
© Copyright 2021 | Wim Van Vaerenbergh | Realisation: Abusol | Sitemap | Verkoopsvoorwaarden | All rights reserved